Politika 10.12.2022.

Sabina Ćudić obrazložila uslove za učešće NS-a u državnoj vlasti

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednica Glavnog odbora NS-a Sabina Ćudić je saopštila koji su to uslovi ove stranke da učestvuje u radu novog saziva Savjeta ministara Bosne i Hercegovine, tj. nove državne vlasti.

Istakla je da je riječ o uslovima, tj. stavkama za koje smatraju da bi trebale biti sadržane u programu rada Savjeta ministara.

“Principi su sljedeći i nisu limitrani: deblokiranje pristupanja Evropskoj uniji, opredijeljenost pregovorima s EU nakon dobijanja kandidatskog statusa, adekvanto organizovanje državnih institucija, posebno onih koje su nositelji EU integracija, unpređenje izbornog procesa i ispunjavanje uslova za povlačenje značajnih sredstva EU”, obrazložila je Ćudić nakon današnje sjednice Glavnog odbora NS-a u Sarajevu, prenosi Klix.ba.

Prema njenim riječima, NS će učestvovati u kreiranju programskih dokumenata državne vlasti i ponovila da od programa zavisi učešće NS-a u vlasti.Tvrdi da na današnjoj stranačkoj sjednici, kao ni da dosadašnjim pregovorima o formiranju vlasti nije bilo govora o kadrovskim rješenjima. Kako je kazala, o tome će biti govora nakon što se utvrdi program.

(Z.M)