Sabrata: Potraga za otetim Srbima

otmica srba
otmica srba
Sve bezbjednosne službe u Sabrati maksimalno su angažovane poslije otimice državljana Srbije, kaže zvaničnik vojnog savjeta u tom gradu na sjeverozapadu Libije.

– Svuda su postavljeni kontrolni puktovi i tražimo ih- rekao je agenciji AFP neimenovani načelnik vojnog savjeta, koji vjeruje da je dvoje otetih službenika ambasade Srbije još u Sabrati.

O otmici su obavješteni i susjedni gradovi i oblasti i od njih je zatraženo da takođe postave kontrolne punktove, naveo je taj zvaničnik.

Vojni savjet Sabrate je zadužen za bezbjednost te oblasti i lojalan je alijansi koja kontroliše Tripoli, navela je francuska agencija.

Nešto ranije, član gradskog savjeta Sabrate Abdulgasim Krair je rekao da će učiniti sve što je moguće da bi se pronašli otmičari i spasili zaposleni u ambasadi.

Sabrata se nalazi na sjeverozapadu Libije, na oko 60 kilometara od Tripolija.

Na mjestu kidnapovanja, nedavno je bilo nekoliko otmica. Riječ je o glavnom putu koji vodi ka Tunisu i u toj oblasti u blizini Sredozemnog mora su aktivni krijumčari i lokalne milicije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je saopštilo da su oteti vezista Slađana Stanković i vozač Jovica Stepić, ističući da čini sve da obezbijedi više informacija i siguran povratak naših državljana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić očekuje pozitivan rasplet događaja u vezi sa otmicom dva srpska državljana u Libiji.

Vučić je rekao sinoć za RTS da je sa libijskim zvaničnicima već razgovarao o otmici službenika Ambasade Srbije.

On kaže da u narednih 48 časova očekuje pozitivan rasplet događaja.

Agencija Frans-pres prenosi da u ovom libijskom gradu djeluje ekstremistička grupa “Fažr Libija”, koja je prošle godine osvojila Tripoli.

(Agencije)

Proširena Vidovdanska ulica

U cilju smanjenja saobraćajnih gužvi u centralnoj zoni, danas su završeni radovi na proširenju saobraćajnice u Vidovdanskoj ulici, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve. – Saobraćajnica je proširena u dužini od 250 metara, na potezu od raskrsnice kod stare zgrade Vlade RS do ukrštanja sa Grčkom ulicom, odnosno zgrade Centralne banke što bi

NOVA POSLOVNA ZONA: Uskoro licitacija za prvu parcelu

Za prodaju prve parcele u novoj poslovnoj zoni “Jelšingrad” uskoro će biti raspisan javni poziv, nakon što je na zadnjoj sjednici Skupštine grada donesena odluka o prvoj licitaciji za prodaju oko 20.000 kvadrata namjenjenih za izgradnju privrednih objekata u toj zoni. Kako ističu u Odjeljenju za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, već vlada veliko

“KOSMOS” PRIPAO DNS-u: Nedeljko Milaković dolazi na funkciju direktora banjalučke fabrike?

Nedeljko Milaković, raniji poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini Republike Srpske i sadašnji funkcioner Demokratskog narodnog saveza, biće novi direktor fabrike “Kosmos” u Banjaluci, odlučio je Gradski odbor DNS-a, koji je u koalicionoj raspodjeli dobio ovo preduzeće, saznaje opcija.net. U Gradskom odboru  DNS-a, kako ističu naši izvori, nisu posebno zadovoljni činjenicom da su dobili mogućnost

VANDALIZAM Zapalio plato spomenika na Banj brdu

Vedran Grahovac (18) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je tokom vikenda oštetio spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu u Banjaluci, saznaje Srpskainfo.  Grahovac je osumnjičen da je spomenik posuo zapaljivom materijom i zatim zapalio stepenice. On je sve to snimio i snimak stavio na „Instagram“, a policija je ubrzo saznala za to i

PREDUZETNICE U SRPSKOJ: Usuditi se, to je cijena uspjeha

Baviti se preduzetništvom u Republici Srpskoj prilično je veliki izazov, a ukoliko ste žena, on je još veći. Međutim, prema riječima nekih od najuspješnijih, do cilja se teško dolazi prečicom, pa je savladavanje brojnih prepreka uslov za uspjeh. Desanka Drašković, koja je već godinama na čelu kompanije “Etna” iz Istočnog Sarajeva, koja se bavi transportom,