Vijesti 24.09.2015.

SAD brine za svoje građane: Mogući sukobi na protestima u Crnoj Gori

ČITANJE: 1 minuta
ambasada sad
Ambasada SAD obavijestila je svoje državljane u Crnoj Gori da na protestima opozicije, koji će biti održani u nedjelju 27. septembra, u Podgorici, može doći do sukoba, te savjetuje dodatni oprez.

U saopštenju Ambasade SAD navodi se da će se članovi nekih opozicionih partija u znak prostesta protiv Vlade Crne Gore okupiti ispred zgrade Skupštine. “Iako su najavljeni mirni protesti mogući su sukobi koji mogu eskalirati u nasilje”, navodi se u saopštenju.

Američka Ambasada savjetuje svojim državljanima da izbjegavaju područja gdje će biti protesti, kao i da budu oprezniji ukoliko budu u blizini mjesta gdje će biti velikih skupova, protesta ili demonstracija.

Iz Ambasade ističu da “neki medijski izvještaji nagovještavaju da se slični protesti mogu očekivati i u drugim crnogorskim gradovima”, ali o tome za sada nema detaljnijih informacija.

Ambasada SAD preporučuje i izbjegavanje nepotrebnog putovanja kroz Crnu Goru na dan protesta.

– Provjerite lične bezbjednosne planove, budite svjesni svog okruženja, uključujući i lokalne događaje i pratite vijesti lokalnih stanica. Budite oprezni i preduzmite odgovarajuće korake kako biste poboljšali ličnu sigurnost i pratite instrukcije lokalnih vlasti- poručeno je iz Ambasade SAD-a u Crnoj Gori.

(Agencije)