Magazin 11.05.2016.

SAD: Prvi put lezbejski par osvojio titulu – “kralj i kraljica plesa”

ČITANJE: 1 minuta
LEZBEJKE
Brie Grimes (17) i Lindsey Creel (18), lezbejski par iz Floride proglašen je kraljicom i kraljem maturalne zabave. Djevojke su tako postale prvi lezbejski par koji je dobio tu titulu u školi Leon High School u Tallahasseeu, piše Daily Mail.

Upoznale su se zahvaljujući prijateljima tokom prve godine srednje škole, a u februaru su proslavile tri godine otkako su zajedno.

– Maturalna veče je bila jako zabavna, plesale smo cijelu noć. Nismo očekivale da ćemo biti izabrane za kralja i kraljicu večeri – rekla je Brie.

– Lindsey me počela privlačiti, ali je sve u početku bilo dosta teško jer nisam znala kako će ljudi reagovati. Nisam znala ni kako će moja porodica reagovati. Lindsey i ja smo puno o tome pričale. Osjećala sam se kao kod kuće kad sam bila s njom, znala sam da je ne smijem pustiti. Lindsey je rekla da se u mene zaljubila na prvi pogled. Rekla je da će učiniti sve da bude sa mnom i da me usreći – kaže Brie.

Pohvalila je školu koja je još 2001. osnovala klub koji podržava LGBT zajednicu.

– Msilim da je generalno lakše ženama nego muškarcima. Oduvijek sam se osjećala prihvaćeno u našoj školi. Moja me porodica u početku nije podržavala, ali kasnije su me počeli shvatati – kaže Brie.

(24 sata.hr)