Vijesti 27.03.2017.

Sađenjem drveta zvanično počelo proljećno čišćenje Banjaluke

ČITANJE: 2 minute

Simboličnim sađenjem stabla u dvorištu OŠ “Petar Petrović Njegoš”, danas 27. marta, počela je proljećna akcija čišćenja i uređenja grada. Drvo je zasadio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da ovo nije samo akcija Grada Banjaluke i komunalnih službi već i svih stanovnika našeg grada, koje je pozvao da uzmu učešće u ovoj akciji.

– Danas smo posadili stablo lipe i nastojimo da naš grad obogatimo novim sadnicama, jer Banja Luka poznata kao grad zelenila. Prošle nedjelje smo posadili nove drvorede na Banjalučkom polju, te na lokaciji boračkih zgrada u naselju Ada. Akcija je prije svega usmjerena na prikupljanje krupnog otpada, ali i na neke druge komunalne poslove, kao što je sanacija saobraćajnica – rekao je novinarima gradonačelnik.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, kazao je da je cilj akcije da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, otpada iz rijeka kao i drugog otpada koji ugrožava našu životnu sredinu, izuzev građevinskog, čiji odvoz nije predviđen ovim aktivnostima.

ciscenje grada

Inače, proljećna akcija čišćenja i uređenja grada će biti podijeljena na dva dijela. U periodu od 27. marta do 6. aprila, akcijom će biti obuhvaćene gradske mjesne zajednice na desnoj obali Vrbasa i seoske mjesne zajednice koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka – Jajce i platou Manjače. Od 6. do 17. aprila, akcija će se provoditi u gradskim mjesnim zajednicama na lijevoj obali Vrbasa i seoskim mjesnim zajednicama koje gravitiraju magistralnom putu Banjaluka-Prijedor i putu Banjluka – Bronzani Majdan.

kontejneri

Učenici i nastavnici OŠ “P. P. Njegoš” za ovu priliku su priredili poseban program, a gradonačelniku Igoru Radojičiću je uručen prigodan poklon. Direktor OŠ „Petar Petrović Njegoš“ Đurđa Brajić, izjavila je da su čelnici Grada Banjaluka uvijek vodili računa o djeci i mladima, a u ime svih đaka ove škole kao i zaposlenog osoblja, ona je poručila da će njegovati svoje okruženje i truditi se da grad bude što uredniji i što ljepši.

Proljećna akcija čišćenja i uređenja grada trajaće do 17. aprila ove godine, a kompletan plan akcije možete pogledati ovdje.

Pristupni put

rekonstukcija pristupnog puta

Gradonačelnik Igor Radojičić, danas je obišao i lokaciju između Bulevara Stepe Stepanovića i ulica Carice Milice i Vilsonove, gdje je počela rekonstrukcija pristupnog puta prema stamebnim zgradama. Ovaj posao obavlja se u okviru redovnog održavanja saobraćajnica.

(atv)