Sport 24.12.2020.

SAFET SUŠIĆ: Novi selektor treba da zove Ognjena Vranješa u reprezentaciju BiH, nije nikoga ubio

ČITANJE: 1 minuta

Nekadašnji selektor Bosne i Hercegovine, koji je jedini odveo “zmajeve” na jedan Mundijal, mišljenja je da novi selektor može da pozove Banjalučanina Ognjena Vranješa nazad u reprezentaciju jer nije uradio ništa toliko strašno.

U intervjuu za “Sportske.ba”, Pape je odgovorio na “najškakljivije pitanje u bh. fudbalu posljednjih godina” – povratak Ognjena Vranješa među “zmajeve”.

“Ne znam… Po meni treba zvati najbolje igrače. Ja sam uvijek bio za to. Ako selektor smatra da mu je potreban, zašto da ne? Koliko znam nikoga nije ubio ili napravio nešto strašno pa da ga ne bi trebalo zvati. Imao je privatnih problema… Ne znam šta da kažem. Mislim da nije napravio ništa specijalno da ga ne bi trebalo zvati”, izjavio je Pape o aktuelnom igraču belgijskog Anderlehta.

Podsjetimo, Vranješa je iz selekcije BiH odstranio selektor Robert Prosinečki zbog kontroverzi izvan terena. U posljednjih nekoliko godina bio je na udaru najvatrenijih navijača BiH zbog tetoviranja mape Republike Srpske i četničkog vojvode iz Drugog svjetskog rata Momčila Đujića, ali i zbog navodne afere sa beogradskom pjevačicom Jelenom Karleušom.

(mondo.ba)