Region 07.10.2021.

Sahranjena ubijena porodica Đokić, na groblju kod Aleksinca veliki broj inspektora u civilu

ČITANJE: 2 minute

Inspektori u civilu prisustvovali su danas sahrani brutalno ubijene porodice Đokić kod Aleksinca.

Inspektori su se izmješali sa rođacima, komšijama, prijateljima i mještanima koji su došli da na vječni počinak isprate Gorana, Gordanu i Lidiju koju su oteti i ubijeni 26. septembra u ataru sela Moravac, gdje se danas i održala sahrana.

Kako ubice porodice Đokić još nisu pronađene, a policija vjeruje da je zločin počinio neko ko je iz ovog kraja jer je odlično poznavao teren na kom je ubio Đokiće, a potom njihova tijela spalio, a onda desetak kilometara dalje, u ataru drugog sela, takođe na jako zabačenom putu zapalio njihov porodični automobil.

To što je ubistvo počinio neko ko je dobro znao ovaj teren jako je otežalo potragu za Đokićima, koja je trajala punih šest dana. Njihova tijela locirana su uz pomoć baznih stanica, a onda su policajci češljali svaki pedalj, njive, šiblje i priobalje rijeke, i tako su i prvo primjetili ruku kako viri iz šiblja. Na tom mjestu pronađena su spaljena, a potom granjem i daskama prekrivena tela majke, oca i kćerke.

Na licu mjesta bila je i patrola policije koja je vodila računa da sahrana prođe bez incidenata s obzriom da joj je prisustvovao veliki broj ljudi.

U porodici ubijenih Đokića muk. Jedino se mogao čuti tihi plač rodbine koja je stajala okupljena oko kovčega i primala saučešča svih koji su došli da ih isprate na vječni počinak.

Gotovo čitav Aleksinac došao je da isprati preminule Đokiće, te stotine ljudi stoji u redu na ulici, čekajući svoj red da izjave saučešće.

Opština Aleksinac donijela je odluku o proglašenju dana žalosti povodom tragedije u kojoj su život izgubili članovi porodice Ðokić.

(SB)

Oznake: Aleksinac, ubistvo