Vijesti 19.05.2016.

Sajam zanimanja sutra u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Ovaj Sajam prvi put organizuju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i Unija udruženja poslodavaca Srpske.

Pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Radmila Kocić Ćućić rekla je novinarima da će na Sajmu biti predstavljene sve struke u Republici Srpskoj, a ciljna grupa su učenici devetih razreda.

-Oni će moći da razgovaraju sa profesorima srednjih škola i predstavnicima stručnih službi. Osim Sajma, biće organizovan niz događaja koji će omogućiti interakciju đaka i privrede. Učenicima devetih razreda i njihovim roditeljima po prvi put smo otvorili vrata svih srednjih škola prije prvog upisnog roka – dodala je Ćućićeva.

Svoj štand na Sajmu imaće i Grad Banjaluka, kako je rekla načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Ljubinka Dragojević – sa željom da učenike završnih razreda usmjerimo u upis u one struke i zanimanja, koja će stvoriti pretpostavku za lakše i brže dolaženje do zaposlenja.

-Grad se pridružuje velikoj aktivnosti koju provodi Ministarstvo prosvjete i kulture organizujući Sajam zanimanja. Na našem štandu biće izložene gradske odluke o stipendiranju, prijavni obrasci za prodnošenje zahtjeva za stipendiju, a predstavnik Grada će davati instrukcije o tome koja su atraktivna zanimanja za koja dajemo stipendiju – kazala je Dragojevićeva.

Sajam će sutra biti otvoren od 9.00 do 20.00 časova, a svečano otvaranje predviđeno je u 10.00 časova.

(Banjaluka.rs.ba)