Politika 18.02.2019.

ŠAJINOVIĆ (SDS): Jerinićeva pobjeda je nepoštena, nije zaslužio čestitku

ČITANJE: 1 minuta

Kandidat SDS-a za gradonačelnika Doboja Nebojša Šajinović izjavio je danas da će, uprkos porazu na prijevremenim izborima, nastaviti političko djelovanje u ovoj stranci, ali da će eventualnu kandidaturu na narednim izborima razmatriti samo ako bude izmijenjen Izborni zakon.

On je danas na konferenciji za novinare u Doboju rekao da neće čestitati pobjedu na jučerašnjim prijevremenim izborima za gradonačelnika nezavisnom kandidatu Borisu Jeriniću, jer smatra da je do nje došlo na nepošten način.

Šajinović je istakao da se potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica svojim ponašanjem i izjavama prije i tokom kampanje “svrstao na stranu SNSD-a”.

On kaže da izborni rezultat sa prijevremenih izbora za gradonačelnika Doboja ne predstavlja i kraj SDS-a u ovom gradu.

Član Izbornog štaba SDS-a Miroslav Ristić naveo je da su zbog uočenih neregularnosti prije i tokom izbornog procesa nadležnim ustanovama podnijeli prijavu protiv predsjednika i pojedinih članova Gradske izborne komisije /GIK/.

On kaže da je GIK-u proslijeđeno 12 prigovora u kojima se, između ostalog, ukazuje da se manipulisalo sa posmatračima SDS-a na biračkim mjestima.

Član Povjereništva SDS-a za Doboj Milenko Ivančević rekao je da su izbori bili test za dobojski SDS, te pozvao mlade da se priključe ovoj političkoj opciji, koja će tokom marta ili aprila sprovesti unutrastranačke izbore.

(Srna)