Vijesti 10.04.2016.

Salihović: U Tužilaštvu ne postoji slučaj Dodik

ČITANJE: 1 minuta
salihovic
Glavni tužilac Tužilaštva BiH Goran Salihović rekao je da u ovoj pravosudnoj instituciji ne postoji predmet protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Salihović je naglasio da su do sada tri ili četiri predmeta protiv Dodika zatvorena, te da u Tužilaštvu BiH “ne postoji slučaj Dodik”.

“Bilo je nešto protiv Milorada Dodika, kao na primjer kilogram zlata, i većina tih predmeta je zatvorena”, rekao je Salihović gostujući u programu Televizije OBN.

On tvrdi da Tužilaštvo BiH nije pod političkim uticajem, te da se sve akcije i aktivnosti policijskih agencija provode na osnovu zakona.

Salihović je naglasio da posao ministra bezbjednosti u Savjetu bezbjednosti BiH Dragana Mektića nije da hapsi.

“Mi poštujemo zakon i na osnovu zakona provodimo sve aktivnosti. Naravno, da ministar ne može da hapsi niti je to njegov posao. On je političar i može da kaže bilo šta”, istakao je on.

Govoreći o istrazi u vezi sa popisom stanovništva u BiH, Salihović je rekao da je djelovao preventivno u utvrđivanju da li ima elemenata krivičnog djela, jer bi bila ogromna šteta za BiH da se ne dobiju rezultati.

On je dodao da će sigurno procesuirati onoga ko krije rezultate, te da će odgovarati onaj ko bi prouzrokovao štetu od 52 miliona KM, koliko je koštalo provođenje popisa stanovništva u BiH.

(Agencije)