Politika 31.01.2021.

“ŠALIO SAM SE” Stanivuković se izvinio zbog sporne izjave

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je danas da se izvinjava zbog svoje nedavne izjave da je “zauzet, a ne oduzet”, ističući da nije imao druge namjere, osim da se našali.

“Ovo je jedna opšteprihvaćena narodna poslovica, rečenica ili fraza. Nisam imao nikakve druge namjere, osim da se našalim. Ali, ako je neko to vidio, ja se izvinjavam”, izjavio je Stanivuković novinarima u Banjaluci.

Stanivuković je rekao da je spreman da se izvini za svaki svoj potez namjeran ili nenamjeran kada je to potrebno, ali da bi volio da novinari pitaju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Momčila Antonića zašto je nekoga nazvao ustašom. On je rekao da bi Antonić za takve riječi trebao da se izvinjava, prenosi Mondo.

“Kritikujte me zbog onoga što stvarno uradim. Mene kritikuju zbog onoga što sam krenuo govoriti. U jednoj emisiji htio sam reći Republika Srpska i Federacija BiH čine BiH, a onda sam rekao BiH čine Republika i oni su uzeli samo taj dio i isjekli”, tvrdi Stanivuković.

Stanivuković je rekao da se izvinjava ako je bilo šta pogriješio, jer to nekada čovjek u brzini izgovori.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković za beogradsku televiziju “K1” rekao je da priznaje “republiku BiH” koja se sastoji od dva entiteta i da to ne dovodi u pitanje.

Evropska mreža za samostalan život (ENIL) iz Brisela ranije je izrazila zabrinutost zbog žestoke javne kampanje protiv njihovog člana Mreže mladih Ane Kotur Erkić i pozvala Stanivukovića da se javno izvini zbog svoje izjave da je “zauzet, a ne oduzet”.

Aktivistkinja za ljudska prava osoba sa invaliditetom Ana Kotur Erkić izjavila je ranije Srni da joj od 11. januara, kada je na svom “Tviter” nalogu osudila izjavu Stanivukovića – “Jesam zauzet, ali nisam oduzet”, neprestano stižu uvredljive i pogrdne poruke od osoba koje su stale u njegovu zaštitu.

(A.M.)