Sport 01.12.2021.

ŠALJU SKAUTE: Banjalučanin privukao pažnju Intera

ČITANJE: 1 minuta

Vladan Kovačević proteklog ljeta ostvario je svoj prvi inostrani transfer, a poslije samo pola godine mogao bi da se nađe u Seriji A, i to u dresu italijanskog velikana.

Nekadašnji golman Sarajeva, koji je ponikao u banjalučkom Željezničar Sport Teamu, preselio se prošlog ljeta u Poljsku i potpisao za Rakov, gdje je nastavio sa sjajnim igrama i privukao pažnju velikih klubova, prenosi mondo.ba.

Dvadesetrogodišnji čuvar mreže na meti je italijanskog Intera, objavio je portal Interlive.it, navodeći da Kovačević svojim fizičkim predispozicijima i stilom podsjeća na golmana Real Madrida, Tiba Kortou.

“Kao i Belgijanac, jako je dobar na izlascima, dobro igra nogom, a odlično brani penale i u 2021. je odbranio osam”, navodi italijanski portal.

Šampion Italije povukao je već prve poteze, pa će Kovačevića na subotnjoj utakmici protiv Lehije gledati dva Interova skauta.

Kovačević ima ugovor sa Rakovim do juna 2024. godine, a njegova tržišna vrijednost iznosi oko milion i po evra, međutim, nema sumnje da će i narasti, s obzirom da je sada na radaru najvećih evropskih klubova.

(SB)