Politika 25.05.2016.

Salkić: Dodik je posljednji koji može komentarisati Kavazovića

ČITANJE: 1 minuta

“Dodik je neko ko svakodnevno vrijeđa i ponižava Bošnjake činjenicom da veliča ratne zločince, negira genocid u Srebrenici, a javnim ustanovama daje nazive ratnih zločinaca. Dodik svakodnevno vrijeđa Bošnjake i sve one koji vole zemlju BiH, time što je proglašava nemogućom zemljom, te tvrdi kako će se ona podijeliti, a RS proglašava drugom srpskom državom na Balkanu. Zato je on posljednji koji bi imao moralno i svako pravo da komentariše izjave uvaženog reisa Kavazovića”, rekao je Salkić Feni.

Navodi da je Dodik i posljednjih dana “vršio strašne pritiske i atake na jednog drugog vjerskog službenika, biskupa banjalučkog Franju Komaricu, što pokazuje da Dodiku samo trebaju neprijatelji, a ne oni koji će graditi mir i stabilnost u ovoj zemlji”.

“Dodik i Vlada Srpske godinama vrše diskiminaciju nad Bošnjacima, negirajući njihov bosanski jezik, onemogućavajući djeci te nacionalnosti da izučavaju nastavu nad bosanskom jeziku”, rekao je Salkić i podsjetio na sve diskriminacije koje, kako je naveo, čini entitetska vlada kroz zapošljavanje i sveukupni položaj Bošnjaka.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prethodno je za pojedine medije u RS-u nedavni istup poglavara Islamske zajednice u BiH Huseina Kavazovića u Švicarskoj nazvao skandaloznim.

(Agencije)

Oznake: Milorad Dodik