Vijesti 06.05.2016.

Salkić: Moram istaći posebno razumijevanje Banjalučana

ČITANJE: 2 minute

Mr. Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske razgovarao je 6. maja 2016. godine, dan uoči svečanog otvorenja džamije Ferhadija, sa Slobodanom Gavranovićem, gradonačelnikom Banjaluke, saopšteno je iz potpredsjedničkog kabineta.

Gradska uprava stavila je sve svoje kapacitete u funkciju, komunalna preduzeća i administraciju, kako bi svečano otvaranje obnovljene džamije Ferhadija, koje će biti upriličeno u subotu 7. maja 2016. godine sa početkom u 11.30 sati, prošlo bez problema. Gradonačelnik Gavranović informisao je potpredsjednika Salkića da su pripreme u potpunosti provedene, te da gradski štab zadužen za provođenje aktivnosti na organizaciji otvorenja Ferhadije djeluje sinhronizovano sa Ministarstvom unutrašnjih poslova RS i Organizacionim odborom, te Banjalučkim muftijstvom koje je nosilac aktivnosti, navodi se u saopštenju.

“Grad Banja Luka poduzeo je čitav niz aktivnosti kako bi svečano otvaranje prošlo u najboljem redu. U naselju Mejdan biće stacionirane sanitetske ekipe, oko objekta džamije osigurani pristupni putevi, oslobođeni parkinzi, te instalirani punktovi sa vodom za piće i toaletima. Uveden je prilagođen režim saobraćaja u dijelu grada koji gravitira Ferhadiji. Gradonačelnik je naglasio kako sve prolazi u skladu sa očekivanjima, da je Banjaluka spremna da dočeka goste na svečanom otvaranju, te da će ovaj skup proteći u najboljem redu”, kazao je Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske.

“MUP RS je u saradnji sa sigurnosnim agencijama BiH proveo sve pripreme za osiguranje dolaska visokih zvanica, ali i mnogobrojnih vjernika. Moram istaći posebno razumijevanje građana Banjaluke, iskazano ovih dana. U skladu sa posebnim režimom sigurnosti uži dio grada će biti blokiran, brojne trgovine i ugostiteljski objekti zatvoreni. Sve je ovih dana podređeno Ferhadiji”, dodao je Salkić.

On je istakao kako očekuje da svečano otvaranje Ferhadije donese značajan pozitivni preokret u izgradnji povjerenja, povratku Bošnjaka u Banjaluku i brzom razvoju turizma u ovoj regiji. Potpredsjednik je uputio izraze zahvalnosti gradonačelniku Gavranoviću i Gradskoj upravi na svesrdnoj pomoći i preuzimanju značajnog dijela obaveza u pripremi za otvaranje džamije Ferhadija, zaključuje se u saopštenju.

(Agencije)