Politika 22.06.2021.

SALKIĆ PORUČIO DODIKU: Primiću parlamentarce iz Crne Gore u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Sa velikim zadovoljstvom ću primiti delegaciju parlamentaraca iz Crne Gore u Banjoj Luci, koji su glasali za Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici i zabrani negiranja genocida u Srebrenici, ako se odluče da dođu, poručio je potpredsjednik republike Srpske Ramiz salkić na društvenim mrežama.

On je u seriji objava na Tviteru reagovao na izjavu srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika da poslanici Skupštine Crne Gore koji su glasali za rezoluciju o Srebrenici nisu dobrodošli u RS.

– Entitet RS u Bosni i Hercegovini nije vlasništvo srpskog naroda niti Milorada Dodika. Zbog toga on nema pravo, mogućnost i snagu da odlučuje o tome ko je dobrodošao, a ko nije u Bosnu i Hercegovinu – smatra Salkić.

– Naravno da su u Bosnu i Hercegovinu dobrodošli svi oni koji su na strani civiliziranog svijeta, zagovornici istine i pravde. Ostaje da vidimo kako će (ne)moćni Dodik spriječiti dolazak crnogorskih parlamentaraca, ako se odluče doći u Memorijalni centar Potočari, u Bosnu i Hercegovinu – zaključio je on.

(SB)

Oznake: Ramiz Salkić