Politika 24.06.2021.

SALKIĆ: Srbi, nisu vam problem Bakir i Alija, već vaše vođe iz devedesetih i danas

ČITANJE: 1 minuta

“Nije Bakir Izetbegović problem srpskom narodu kao što nije bio problem ni Alija Izetbegović devedesetih godina. Problem srpskom narodu je što su imali vođe koje su ih devedesetih poveli u agresiju, zločine protiv komšija i genocid, a ovi danas ih drže u okovima kolektivne odgovornosti za počinjeni, dokazani, presuđeni genocid i veličanje ratnih zločinaca”, poručio je potpredsjednik RS Ramiz Salkić na društvenim mrežama.

– Nema Dodik problem sa Bakirom Izetbegovićem, već sa samim sobom, svojim namjerama, svojim stavovima, unutrašnjim ubjeđenjem i potrebom što želi da neograničeno vlada nad svim i svačim. Tendencioznim optužbama i napadom na druge nećete sakriti i saprati civilizacijsku sramotu što nagrađujete, veličate presuđene ratne zločince za počinjeni genocid i što negirate počinjeni, dokazani i presuđeni genocid kojeg je počinila vojska i dijelovi policije bosanskih Srba pod političkim vodstvom presuđenog ratnog zločinca za genocid Karadžića i komandom presuđenog ratnog zločinca za genocid Mladića – dodao je Salkić.

– Pravi lijek za ovo stanje je put katarze, priznanja, kajanja, izvinjenja, pijetet za žrtve, distanciranje od ratnih zločinaca – zaključio je Salkić.

(SB)

Oznake: Ramiz Salkić