Politika 05.01.2021.

Sam donosi odluke: U PDP-u sve nervozniji zbog Stanivukovića

ČITANJE: 1 minuta

Rukovodsvo PDP-a na čelu sa predsjednikom Branislavom Borenovićem sve je nervoznije zbog samovolje Draška Stanivukovića, nakon što je preuzeo funkciju gradonačelnika Banjaluke.

“Stanivuković uživa veliku podršku građana i javnosti, te je potpuno zaboravio da je on bio kandidat PDP-a i SDS-a za tu funkciju. Sve odluke koje je do sad donio, od imenovanja u kabinet gradonačelnika do formiranja Tima za revizuju donio je bez ikakve konsultacija sa rukovostvom stranke”, potvrdilo je za Banjaluka.net više sagovornika iz PDP-a

“U Tim za reviziju imenovao je aktivistu probosanskog SDP-a Daria Sandića i članove pokreta ‘Pravda’. Nijedan organ stranke, ni gradski, ni republički nije upoznat sa tim imenovanjima i ako se ova praksa nastavi izazvaće veće nezadovoljstvo u stranci i među članovima. Pa i Milorad Dodik petkom sazove Izvršni komitet SNSD-a da potvrde odluke koje se donose.  Iako to djeluje kao formalnost, to se treba raditi zbog stranke kojoj pripada”, tvrdi naš sagovornik.

Posljednja u nizu imenovanja koja bi trebalo da uslijede narednih dana je imenovanje Velibora Vukajlovića za novog direktora “Akvane”.

“Vukajlović je bio na odborničkoj listi PDP-a i osvojio je oko 700 glasova. Da će on biti direktor u PDP-u smo čuli po kafanama”, kaže jedan od sagovornika našeg portala.

I sam Vukajlović u kratkom razgovoru za Banjaluka.net rekao je da za sada nema zvanične potvrde o imenovanju novog direktora “Akvane”.

“Za sada ne bih komentarisao”, rekao je Vukajlović.

(Banjaluka.net)