Vijesti 21.03.2016.

Šamac: Koncert za liječenje četverogodišnje djevojčice

ČITANJE: 1 minuta
milica tanasic
Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Obudovca kod Šamca organizovalo je humanitarni koncert za pomoć za liječenje četvorogodišnje Milice Tanasić iz Gornje Slatine, koja je rođena sa oštećenjem mozga zbog čega u potpunosti zavisi od tuđe pomoći.

Na koncertu, koji je održan u saradnji sa šamačkim Satiričnim pozorištem “Bibac” prikupljeno je 1.700 KM, a najavljene su i dalje humanitarne akcije da bi se prikupila sredstva za liječenje djevojčice.

Miličina majka Aleksandra Tanasić kaže da je njena kćerka rođena sa oštećenjem lijeve strane mozga i od petog mjeseca života ima česte epileptične napade, ne može da hoda i govori, a terapija koju koristi ne pomaže.

-Jedini spas je operacija na mozgu koja košta oko 60.000 evra, a bila bi obavljena u Parizu- ispričala je Aleksandra i zahvalila humanim ljudima iz cijele Republike Srpske koji pomažu.

Ona je najavila da će prvog aprila biti u funkciji i humanitarni broj za Milicu na koji će građani moći da doniraju jednu KM.

Predsjednik “Prosvjete” iz Obudovca Milan Nikolić nada se će uspjeti da prikupe sredstva za liječenje male Milice.

Za pomoć za liječenje male Milice zainteresovani mogu uplatiti novac u NLB banci na račun u KM: 562-011-81316828-10 i na devizni račun: IBAN: BA395620118131683198 SWIfT BIC: RAZBBA22 na ime Aleksandra /Jovan/ Tanasić, Donja SlatinA, 76230 Šamac.

(Agencije)