Vijesti 10.03.2019.

Samardžiji određen jednomjesečni pritvor

ČITANJE: 2 minute

Stefanu Samardžiji iz Istočnog Sarajeva, osumnjičenom za saučesništvo u ubistvu Damira Ostojića iz Banjaluke u septembru prošle godine, na prijedlog Republičkog javnog tužilaštva određen je jednomjesečni pritvor.

Pritvor je Samardžiji određen zbog težine krivičnog djela, ali i opasnosti od bjekstva i uticanja na svjedoke.

Samardžija je priveden u petak u prostorije Republičkog tužilaštva, odnosno posebnog Odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio teško ubistvo.

Nakon što ga je ispitao republički tužilac, juče je predat Okružnom sudu.

Iz Tužilaštva navode da je mjera pritvora predložena zbog opasnosti od bjekstva, ali i osnovane bojazni da bi osumnjičeni, boravkom na slobodi, mogao da utiče na svjedoke. Podsjetimo, Samardžija se sumnjiči da je odgovoran za ubistvo Damira Ostojića u Banjaluci, u septembru prošle godine, prilikom čega je ranjena i Ostojićeva supruga.

Banjalučanin, Damir Ostojić ubijen je iz zasjede 5. septembra prošle godine, a njegova supruga Sanda Јošić je ranjena. Na par je pucano iz vatrenog oružja dok su se automobilom vraćali kući.

Mediji su tada izvještavali da policija traga za nepoznatim licem, koji se na mjesto događaja dovezao ukradenim autom. Automobil je kasnije pronađen zapaljen na drugoj lokaciji, a na mjestu ubistva Ostojića u Kozarskoj ulici u Banjaluci pronađeno je najmanje 15 čaura.

Nakon mjeseci potrage, Stefan Samardžija je uhapšen u četvrtak uveče u Palama, zbog sumnje da je ukrao automobil škoda oktavija, koji je ubica koristio prilikom likvidacije.

Osumnjičeni Samardžija već je poznat policiji. Tereti se za tri krivična djela, odnosno da je pucao na dvije osobe, a potom prijetio policajcu, zbog čega je tada i uhapšen.

Privođen je i zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića, u oktobru prošle godine. Zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa ovim ubistvom, osim Samardžije, uhapšene su još tri osobe.

(RTRS)