Vijesti 07.03.2017.

Samo četiri ugostitelja produžila radno vrijeme

ČITANJE: 1 minuta

Odjeljenje za privredu je od decembra prošle godine, kada je Skupština grada usvojila odluku koja ugostiteljskim objektima omogućava produženo radno vrijeme, izdalo samo četiri takva odobrenja.

Potvrdio je to v.d. načelnika ovog odjeljenja Radenko Komljenović i dodao da je bilo i nekoliko zahtjeva noćnih klubova za produženje radnog vremena, koji nisu odobreni.

– Riječ je o ugostiteljskim objektima koji rade kraće od jedne godine i koji nisu mogli da dobiju preporuku gradske Turističke organizacije koja je neophodna kada se predaje zahtjev za produženje radnog vremena – kazao je Komljenović. Dodao je da ih u tome ograničava uredbe Vlade RS koja propisuje uslove na osnovu kojih se može dati produženo radno vrijeme objektima koji se nalaze van stambenih zgrada.

– Na osnovu tog dokumenta napravili smo izmjenu odluke kojom se može i produžiti radno vrijeme ugostiteljskih objekata. U uredbi Vlade stoji da Turistička organizacija grada može dati preporuku za objekte koje ispunjavaju uslove u svrhu promocije razvoja turizma. Uslov je da moraju da rade besprekidno minimum jednu godinu i da u tom periodu nemaju prekršajnih naloga ili drugih kazni – precizirao je Komljenović i dodao da bi u narednom periodu trebalo da imaju sastanak sa predstavnicima udruženja ugostitelja da vide koje su njihove primjedbe na trenutnu odluku te da li je moguće nešto korigovati.

(Glas)