Vijesti 06.01.2016.

Samoubistvo državljanina Srbije na Tajlandu?! Uz njega pronađena poruka, novac i špric

ČITANJE: 2 minute
samoubistvo
Tijelo mladića, za koga policija sumnja da je državljanin Srbije, pronađeno je u kući u Pataji na Tajlandu, ali predstavnici srpske diplomatije kažu da je u pitanju Rus.

Identitet nađene osobe nije saopšten, pored tijela 28-godišnjaka pronađeni su oproštajna poruka, 2.400 dolara, špricevi i bočice, a kuća pripada Britancu poznatom po imenu Dave.

Tamošnji mediji navode da su odmah kontaktirani srpski diplomatski predstavnici, a za Tajland je zadužena srpska ambasada u Jakarti.

I dalje se čekaju zvanične informacije od tajlandske policije, ali prema nezvaničnim informacijama vjerovatno je došlo do zabune, pa srpske diplomate vjeruju da je u pitanju državljanin Rusije.

– Već 24 časa imamo urgentnu situaciju, pokušavamo da utvrdimo identitet osobe ciji su inicijali I. V. Osim oproštajne poruke i novca, pronađena je i vozačka dozvola, koja je iz Rusije, a broj pasoša koji je na njoj zapisan ne slaže se ni sa jednim dokumentom koji je u našoj evidenciji. Međutim, ruske kolege imaju broj u evidenciji- rekao je otpravnik poslova ambasade u Jakarti Vukašin Todorović, a prenose beogradski mediji.

Tijelo je poslato na obdukciju, a vjeruje se da je mladić izvršio samoubistvo tako što je sebi ubrizgao za sada nepoznatu supstancu koja se nalazila u pronađenim bočicama. Dvije od pet bočica su pronađene prazne.

U oproštajnom pismu, koje nije potpisano, osoba se izvinjava “Dejvu” i navodi da mu je “žao što ovo radi u kući koja pripada njegovoj  porodici, ali da nije imao gdje drugo”.

– Ti si jak, častan čovjek. Sav novac koji nisam potrošio ostavljam ovdje 2.400 dolara. To je za tebe, nadam se da će ti pomoći. Moja posljednja želja je da moje tijelo bude kremirano. Niko mene neće tražiti- piše u poruci koju su objavili lokalni mediji u Pataji, tom popularnom turističkom odmaralištu u kojem živi veliki broj iseljenika iz cijelog svijeta.

(NN)