Vijesti 26.05.2021.

SAMOUBISTVO: Objesio se pacijent banjalučke Klinike za psihijatriju

ČITANJE: 1 minuta

Još jedan pacijent počinio je samoubistvo u prostorijama Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, ali su iz ove zdravstvene ustanove pokušali prikriti ovaj slučaj, otkriva Srpskainfo.

Ovo je četvrto samoubistvo za samo mjesec i po u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Kako nezvanično saznaje Srpskainfo, pacijent M.M. objesio se u nedjelju ujutro u toaletu Klinike za psihijatriju UKC Republike Srpske.

Informaciju su potvrdili i u Policijskoj upravi Banjaluka, ali su u Službi za odnose sa javnošću UKC Srpske pokušali da prikriju ovu informaciju, navodi Srpskainfo.

– U proteklih 10 dana nije evidentirano nijedno samoubistvo ili pokušaj samoubistva u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske – odgovorili su kratko iz UKC RS.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su za Srpskainfo da se desilo samoubistvo. Oni su na upit odgovorili da im je 23. maja prijavljeno da je oko 7.30 pacijent izvršio samoubistvo u Klinici za psihijatriju UKC RS.

– Na licu mjesta obavljen je uviđaj i utvrđeno je da nema elemenata krivičnog djela. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka – pojasnila je portparol PU Banjaluka, Danijela Mučibabić.

(SB)

Oznake: UKC RS