Vijesti 12.10.2020.

SAMOUBISTVO U KPZ FOČA: Objesio se Saša Vidović, bio osuđen na 18 godina zatvora

ČITANJE: 2 minute

Saša Vidović zatvorenik u KPZ Foča izvršio je danas samoubistvo vješanjem.

Kako ATV nezvanično saznaje, Vidović je ostavio oproštajno pismo majci i bratu, a danas mu je krsna slava.

Saša Vidović osuđen je 2019. na 18 godina robije zbog teškog ubistva Miroslava Lazarevića u Istočnom Sarajevu 2016. godine, zbog nezdozvoljene proizvodnje i prometa oruža i zbog izazivanje opšte opasnosti, tako da je trebao robijati 19 godina.

Vidović je zbog ubistva Lazarevića osuđen zajedno sa Aleksandrom Bulatovićem, koji će robijati 18 godina.

Miroslav Lazarević važio je za jednog od članova auto-mafijaške grupe iz Istočnog Sarajeva. Nakon njegovog ubistva redale su se osvete, pa je u Novom Sadu ubijen i Željko Bulatović, otac Aleksandra Bulatovića, kao osveta za ubistvo Lazarevića.

Saša Vidović dovođen je u vezu sa škaljarskim klanom, a navodno je njegovo ime dovođeno u vezu i sa ubistvom navijača Partizana Aleksandra Stankovića, zvanog Sale Mutavi. Ne isključuje se mogućnost da je i Aleksandar Bulatović bio blizak škaljarskom klanu”, pričao je svojevremeno sagovornik Kurira.

Policija Republike Srpske i policija Srbije sumnjali su da je Saša Vidović pucač “škaljarskog klana” bio povezan sa ubistvom Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi.

Vidovića su povezivali sa škaljarcima i brojnim likvidacijama u Srbiji.

Vidović je tri dana nakon ubistva Stankovića koje se dogodilo 13. oktobra 2016. godine, uhapšen u Istočnom Sarajevu ali zbog druge likvidacije.

On je ubio, a na kraju i osuđen zbog toga, Miroslava Lazarevića.

“Riječ je klasičnoj sačekuši, a ubijen je iz neposredne blizine naveo je izvor iz istočnosarajevske policije. Lazarević je usporio “golf” kada je naišao na ležećeg policajca. Odjednom su ispred njegovog auta iskočila dvojica napadača i otvorila vatru. Žrtva je izrešetana. Bila je to klasična sačekuša. Kada su se uvjerili da su obavili posao, uletjeli su u BMV, parkiran u blizini, i pobjegli. Vozilo, sa automatskom puškom i okvirom municije, su poslije toga zapalili.”

Na gotovo identičan način, tri dana ranije, ubice su napravile sačekušu za vođu “grobara” u širem centru Beograda. Stanković je bio u svom “audiju” i usporio je na semaforu kada su ispred njega iskočila dvojica i zapucala iz “automata”. Ubijen je na mjestu.

(SB/banjaluka.net)