Sport 19.03.2019.

ŠAMPION REPUBLIKE SRPSKE Stanišić: Sljedeći cilj je trijumf na prvenstvu BiH

ČITANJE: 2 minute

Član Džudo kluba Borac Banjaluka Danilo Stanišić je postao kadetski šampion Republike Srpske u kategoriji do 90 kilograma na impresivan način.

Do zlatne medalje došao je sa tri pobjede uz isto toliko ipona, a sve njegove borbe ukupno su trajale manje od dva minuta, što dovoljno pokazuje kakav potencijal i kvalitet posjeduje mladi Banjalučanin.

Uspjeh je većim samim tim što je Danilu ovo bilo prvo takmičenje poslije jednogodišnje pauze zbog teške povrede koljena.

– Prezadovoljan sam zbog pobjeda i načina na koji sam do njih došao. Iza mene je teška povreda, a najvažnije je da sam uspio da dostignem pravu formu i postanem šampion Republike Srpske. Naredni cilj mi je da budem prvak BiH. Ulazak u finale značio bi plasman na Balkansko, Evropsko i Svjetsko prvenstvo, vjerujem da ću uspjeti da ga obezbedim, a tamo šta Bog da. Ipak, prvo treba da se skoncentrišem na prvenstvo BiH koje će biti održano u Bihaću, poslije ću da razmišljam o većim dometima – kaže Danilo Stanišić.

S obzirom da pohađa drugi razred Građevinske škole u Banjaluci Danilo mora da usklađuje treninge i odlaske na takmičenja sa školskim obavezama.

Priznaje da bi bez velikog razumijevanja profesora, kao i pomoći još nekih osoba, imao problema da normalno trenira.

-Prvo bih se zahvalio bih se svom treneru Mladenu Vukoviću na velikoj pomoći, kao i kumu Dejanu Tubiću. Veliko hvala i doktoru Aleksandru Jakovljeviću, mnogo mi je pomogao kada sam doživio povredu. Naravno tu su moj razrednik Siniša Bukarac i ostali profesori iz Građevinske škole, koji mi tolerišu izostanke – dodao je Stanišić.

Banjaluka i Republika Srpska imaju veliku džudo nadu, a ukoliko nastavi dosadašnjim tempom Danilo bi mogao da napravi uspjehe poput Nemanje Majdova, Aleksandra Kukolja…

(Srpskainfo)