Sport 01.08.2016.

Šampioni posjetili Marijana Beneša

ČITANJE: 1 minuta

Proslavljeni asovi jugoslovenskog ringa Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Mirko Puzović i Milivoje Labudović posjetili su boksersku legendu Marijana Beneša i sa njim obišli prostorije Slavije.

– Nas četvorica bili smo na obilježavanju godišnjice smrti Mate Parlova u Puli i u povratku smo željeli da se vidimo sa Benešom, sa kojim smo osvajali medalje za Jugoslaviju na svim svjetskim meridijanima. Stupili smo u kontakt sa počasnim predsjednikom Slavije Draganom Batarom i došlo je do ovog susreta, koji je za sve nas veoma emotivan – naglasio je Tadija Kačar, koji ima srebrne medalje sa Olimpijskih igara u Montrealu 1976, Svjetskog prvenstva u Beogradu 1978, evropskih šampionata u Kijevu 1974. i Kelnu 1979, te zlato sa Mediteranskih igara u Splitu 1979. godine.

Zadovoljstvo što je ponovo u Banjaluci nije krio ni Vujković, koji je tokom osamdesetih dvije godine boksovao za Slaviju.

– Prisjetili smo se nekih starih vremena i stvarno ovo je za mene veoma lijep doživljaj – rekao je Vujković, inače srebrni sa SP u Havani 1974. i Beograda 1978. godine.

Beneš je bio dirnut posjetom.

– Drago mi je što me nekadašnji reprezentativni drugovi nisu zaboravili. Hvala im na posjeti, ali i Bataru, kao i predsjedniku Slavije Zoranu Rašljiću, koji su nam omogućili ovo druženje – istakao je Beneš, koji je bio amaterski prvak Evrope 1973, a šest godina kasnije i profesionalni šampion Starog kontinenta.

(Glas Srpske)