Politika 24.06.2021.

Sandra Lazarević napustila SPS

ČITANJE: 1 minuta

Profesorica, hematolog i predsjednica Udruženja hematologa Republike Srpske Sandra Hotić Lazarević od danas zvanično više nije član Socijalističke partije Srpske, saznaje Banjaluka.net.

Lazarevićeva je odluku o definitivnom napuštanju jedne od najmlađih političkih partija u Republici Srpskoj donijela nakon dužeg perioda političke pasivnosti, koji je nastupio nakon prošlogodišnjih izbora.

“Od mog pristupanja SPS-u, pa sve do lokalnih izbora prošle godine bila sam aktivni član ove partije. Već duži period nakon izbora politički nisam aktivna, povukla sam se, a danas sam i definitivno napustila SPS“, istakla je Lazarevićeva u razgovoru za Banjaluka.net.

Dodaje da je odluku o napuštanju SPS-a donijela iz ličnih razloga, a da će o eventualnom daljem političkom angažmanu javnosti biti blagovremeno obaviještena.

„O daljem političkom djelovanju ću odlučivati shodno mojim profesionalnim obavezama, ali ne isključujem mogućnost da se u nekom narednom periodu ponovo posvetim politici“, zaključuje dr Lazarević.

Podsjećamo, dr Sandra Lazarević bila je na čelu Foruma za zdravstvo i kandidat SPS-a za odbornika u Skupštini grada Banjaluka.

(Nevena Stanojević)