Politika 28.12.2020.

SANJA VULIĆ OŠTRO O SP: Misle da su vladari, tako to biva kad se opanak popapuči

ČITANJE: 2 minute

Zabrana gradonačelniku Doboja Borisu Jeriniću da položi vijenac u čast pomena Srbima stradalim u dobojskom logoru samo je vrh ledenog brijega sukoba SP i SNSD na lokalu, koji bi se mogao preslikati i na republički nivo, jer su o svemu upoznati najviši zvaničnici Srpske.

Poslanik SNSD u Predstavničkom domu BiH iz Doboja Sanja Vulić jedna je od onih koji su najglasnije reagovali na jučerašnji incident u Doboju.

– Socijalistička partija u Narodnoj skupštini Republike Srpske ima tri poslanika. Na račun toga imaju ministra rada i boračko invalidske zaštite RS, ministra energetike i rudarstva RS, direktora Fonda za zaštitu životne sredine, direktora Javnog fonda za dječiju zaštitu, direktora „Šuma Republike Srpske“, direktora APIF. I ko zna koliko izvršnih direktora po raznim institucijama, pomoćnika direktora, direktora škola. Sve to je njima malo. U Doboju i Stanarima socijalisti su otvoreno radili protiv SNSD, istog SNSD koji im je dao moć. E, tako to biva kad se opanak popapuči! – kaže Vulićeva.

Kako ističe, sve to pokazuje kako „socijalisti misle da su vladari“.

– Misle da imaju pravo doći u tuđu kuću i šerifovat’. Danas vam je pošlo za rukom i nikad više! Bezobraznici, pohlepni ljudi koji nisu u službi predstavljanja Republike Srpske, već sebe i svojih interesa. Pametnije bi bilo da objasnite zašto dvije godine niste u stanju završiti konkurs s ciljem pomoći porodicama poginulih boraca. Zabraniti gradonačelniku Doboja na obilježavanju događaja ,,Internacija Srba u dobojski logor 1915. godine” da položi vjenac je isključivo osveta zato što direktor Inspektorata RS nije pripao SP. I to što imate, previše je. Pohlepne duše, stidite se! – poručila je Vulićeva koalicionim partnerima.

Kako saznaje Srpskainfo, ona će se, zajedno s predsjednikom Gradskog odbora SNSD Doboj Obrenom Petrovićem, ovim povodom danas obratiti predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću.

U međuvremenu, dopis premijeru Viškoviću poslao je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, u kome ga upozorava na „protokolarne nepravilnosti, tehničke ili smišljene prirode“. U suštini, Jerinić je u ime Grada kupio vijenac, ali mu nije bilo dozvoljeno da ga položi, jer je ministar rada RS i predsjednik Odbora za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova Duško Milunović (SP) planirao da vijenac polažu samo predstavnici republičkih institucija, a svi ostali – ruže.

(Srpskainfo)

Oznake: Sanja Vulić