Politika 15.05.2020.

SANJA VULIĆ (SNSD): Sasvim slučajno sam saznala da je predsjednica CIK-a snaha kolege iz SDA

ČITANJE: 1 minuta

Zastupnica SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić danas je na sjednici ovog doma prozvala predsjednicu CIK-a Vanju Bjelicu-Prutinu zbog, kako je rekla, ucjena kod osiguranja pretpostavki za održavanje lokalnih izbora.

“Imamo nesvakidašnju pojavu da jedna nelegalna predsjednica CIK-a ucjenjuje i Vijeće ministara i cijelu BIH. Danas sam sasvim slučajno saznala da je ona i snaha kolega iz SDA, udata je za jednog kolegu. Tako snahe kada dođu u novu porodicu se trude da bude i poslušne i dobre, pa barem joj objasnite da nema pravo da ucjenjuje BiH”, rekla je u oštrom tonu Vulić.

Ona je navela da, kada je riječ o osiguranja novca za provođenje lokalnih izbora, 98 općina i gradova je već osiguralo sredstva za lokalne izbore.

“Sredstva Vijeća ministara će sigurno biti dostupna, ali nisu ni toliko neophodna da se ona tako ponaša”, kazala je Vulić.

Predsjednica Centralne izborne komisije BiH Vanja Bjelica-Prutina 7. maja je izjavila da su lokalni izbori raspisani i da bi trebalo da se održe 4. oktobra ako se na vrijeme usvoji budžet u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Poseban osvrt stavljamo na glasanja van BiH. Zbog nedostatka finansija i epidemije je uvedena novina. Naime, registracije će se vršiti na osnovu PP1 i PP2 obrazaca. PP2 obrazac je za sada dostupan u elektronskoj formi na stranici CIK-a”, rekla je tada Bjelica-Prutina.

(Klix.ba)