Vijesti 22.02.2021.

Sankcionisana 83 pijana vozača

ČITANJE: 1 minuta

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka sankcionisali su 83 vozača zbog utvrđene nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu.

Ukupno je kontrolisano 1.108 učesnika u saobraćaju, među kojima je alkotestirano 1.086 vozača, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Sankcionisano je 39 vozača zbog utvrđene koncentracije od 0,31 do 0,80 promila alkohola u organizmu, 30 vozača je imalo između 0,81 do 1,50 promila, a 11 ih je zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog više od 1,5 promila alkohola u organizmu.

Zbog utvrđenog prisustva alkohola u organizmu sankcionisana su dva mlada vozača, odnosno vozači mlađi od 21 godine ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva.

U saopštenju se dodaje da su pripadnici Policijske uprave Banjaluka u noći između petka i subote, 19. na 20. februara, s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja realizovali regionalnu akciju pojačane kontrole učesnika u saobraćaju i tom prilikom je izdato 109 prekršajnih naloga.

Policijska uprava Banjaluka apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, s ciljem zaštite svog života i života drugih učesnika u saobraćaju.

(Srna, E.M)