Vijesti 09.12.2017.

Šansa za besplatno putovanje i učenje u Gracu

ČITANJE: 1 minuta

Studenti iz RS i BiH koji žele besplatno putovati i usavršavati svoje znanje u inostranstvu imaju priliku naredne godine da učestvuju na Međunarodnoj ljetnoj školi u austrijskom gradu Segau.

Ova škola, koju organizuje Univerzitet u Gracu, namijenjena je internacionalno orijentisanim, visoko motivisanim studentima svih disciplina koji žele da prodube svoje razumijevanje evropskih i međunarodnih odnosa.

– Ljetna škola će biti održana u dvorcu Segau, u istoimenom gradu u Štajerskoj, od 1. do 14. jula naredne godine – navodi se u konkursu Univerziteta u Gracu.

Sve je osmišljeno kao dvosedmični ljetnji univerzitet sa atmosferom kampusa, a studenti koji budu učestvovali dobiće šest ECTS bodova za prisustvo i seminarski rad.

Ova ljetna škola vlasnicima indeksa će omogućiti da razviju vještine u javnom govoru, akademskom pisanju i kritičkom mišljenju.

– Koncept škole je osmišljen tako da budući akademski građani učestvuju na raznim predavanjima i panel diskusijama u malim grupama. Imaće priliku da se povežu sa međunarodnim predavačima – stoji u konkursu.

Svim studentima će biti plaćena dvosedmična školarina, obroci, smještaj, vannastavni programi, kao i izleti na terenu.

Rok za prijavu je 2. mart 2018. godine a informacije o načinu prijave zainteresovani studenti mogu pronaći na internet sajtu www.international.uni-gratz.at.

(Glas)