Vijesti 22.10.2015.

Saobraćaj na putu za Banj Brdo: Rekreativci na sastanku sa gradonačenikom!

ČITANJE: 1 minuta
banj brdo sastanak
Predstavnici Rekreativne zone Banjaluka, koji se zalažu da put prema Banj brdu bude, kao i do sada, zatvoren za saobraćaj, sastali su se danas sa gradonačelnikom Slodbodanom Gavranovićem.

– Gradonačelnik nam je saopštio kako smo mi na istoj strani i da svi želimo naći rješenje za ovaj problem. Rekao je da se još uvijek radi na donošenju rješenja koje će zadovoljiti sve strane, a uz to biti i najsigurnije. Odluku o regulaciji saobraćaja na Banj brdu će donijeti Savjet za bezbjednost saobraćaja. Dogovoreno je da ćemo od naredne sedmice biti kontaktirani i uključeni za nove sastanke, na kojima će se prezentovati sva moguća rješenja i gdje će se izabrati najbolje. Odluku će donijeti Grad. Sve do tada na snazi je stara odluka o regulaciji saobraćaja – rekli su u Rekreativnoj zoni.

Oni su istakli da oni ne stoje iza postavljanja prepreka za vozila na putu (kamenja, grana), već da to rade ogorčeni šetači samoinicijativno.

Goran Pivašević, predstavnik Rekreativne zone, kaže da oni i dalje žele pješačko – rekreativnu zonu sa regulacijom koja je i sada na snazi uz mogućnost uvođenja organizovanog prevoza.

(Press)