Vijesti 19.07.2020.

SAOBRAĆAJ SE ODVIJA NESMETANO: Bez gužve na graničnim prelazima

ČITANJE: 2 minute

Saobraćaj se jutros odvija nesmetano na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, a zadržavanja nisu zabilježena ni na graničnim prelazima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Radovi se izvode na auto-putu Gradiška-Banjaluka, na području Vlasenice, Prijedora, Prnjavora, Banjaluke, Kotor Varoša, Broda, na području Doboja prema granici sa FBiH, te dionicama Ljubinje-Trebinje u mjestu Tulje, Crna Rijeka-Bjelajce, Drinjača-Milići-Vlasenica, Ugljevik-Glavičice, Ukrina-Klupe u mjestu Šnjegotina, Krupac-Bogatići u opštinama Istočna Ilidža i Trnovo, Ukrina-Gornja Vijaka i Šekovići-Caparde.

Na području FBiH radovi se izvode u tunelima Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje, Vinac na putu Jajce-Donji Vakuf i Jasen na putu Prozor-Jablanica zbog čega je obustavljen saobraćaj, a u funkciji su alternativni pravci.

Radovi su i dalje aktuelni u tunelu Vranduk kod Zenice, te na mostu u naselju Reljevo na putu Jošanica-Stup, kao i na mostu preko rijeke Drine u Goraždu, gdje je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su sanacije mostova na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod u mjestu Drenik, Olovo-Semizovac preko rijeke Ljubine, na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraćaj se odvija usporeno.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. Iz AMS-a podsjećaju da graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova.

Od 16. jula omogućen je ulazak u BiH za državljane zemalja EU i zemalja Šengena uz negativan pi-si-ar test na virus korona koji ne smije biti stariji od 48 časova.

Stranci koji su u braku sa BiH državljaninom/kom uz priloženi vjenčani list mogu ući u BiH bez testa. Isto važi i za djecu stranih državljana, čiji je jedan od roditelja BH državljanin /za maloljetnu djecu treba pokazati rodni list/.

Znači, mogućnost ulaska u BiH na osnovu bliskog srodstva /supružnik, dijete/ bez testa, ostvaruju samo bračni partneri ili djeca državljana BiH.

(Srna)