Vijesti 21.06.2016.

Saobraćajni kolaps u Boriku

ČITANJE: 1 minuta

Kolaps u Boriku. Gužva, gradski autobusi koji voze putnike do pola puta i velika nervoza među vozačima. Sve je to posljedica radova na dijelu Bulevara Živojina Mišića. Zbog 260 metara puta na kojima se izvode radovi, sve ostalo moralo je da stane.

Zbog izvođenja radova ovdje u Bulevaru Živojina Mišića već drugi dan u Boriku vlada saobraćajni kolaps. Autobusi kruže i idu zaobilaznim putevima dok se putnička vozila kreću samo jednom saobraćajnom trakom.

Vidno ljuti vozači ne žele ništa da komentarišu. Oni koji su voljni da nešto kažu, a žive u Boriku tvrde da je trebalo da ih gradska uprava o svemu unaprijed obavijesti. Ima i onih koji su se izabrali alternativu.

Gradonačelnik priznaje da se mogao spriječiti saobraćajni kolaps boljim obilježavanjem alternativnih pravaca. Iako bi to bilo najpraktičnije, radovi se tvdri nisu mogli izvoditi noću, a zbog oštećenja puta više se nisu mogli ni odlagati. Uz sve to pojavio se problem slivnika i šahtova koji je saniran.

“Ta saobraćajnica ako niste vidjeli posebno u zoni je dječijeg obdaništa a mi smo imali valovito iskliznuće vozila i mislimo da je taj asfalt bio u fazi da se mora urgentno rješavati.”, rekao je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

U 5 popodne asfalt se prosušio, skonjene su mašine, a saobraćaj normalizovan.  U odnosu na težak posao koji su obavili radnici “Kozara puteva” ostali su  još samo oni “kozmetički” – iscrtavanje signalizacije i sređivanje ivičnjaka.

(ATV)