Vijesti 17.09.2016.

Saopštenje banjalučke Toplane

ČITANJE: 1 minuta

Opšte poznato je da Toplana u prvoj polovini mjeseca septembra vodom puni distributivnu mrežu i instalacije centralnog grijanja.

Bez obzira na to, o prethodnom smo blagovremeno dali obavještenje putem javnih medija, kao i putem obavijesti na svakom ulazu u zgradu.

S obzirom da je punjenje sistema već počelo, još jednom skrećemo pažnju svim stanarima u zajedničkim objektima na povećan oprez od izlijevanja vode iz instalacija centralnog grijanja.

Iako smo na vrijeme najavili punjenje sistema i više puta apelovali na stanare, izlijevanje vode se desilo u nekoliko slučajeva.

Ovakve neželjene situacije dešavaju se ne krivicom Toplane, već isključivo zbog neodgovornih vlasnika stanova koji su nestručno i svojevoljno izvodili radove na instalacijama centralnog grijanja.

Upravo zbog takvog ponašanja došlo je do izlijevanja vode iz centralnog sistema grijanja.

Skrećemo pažnju onima koji su to radili da će sami snositi štetu nastalu drugim licima.

Još jednom ističemo da Toplana ne snosi nikakvu odgovornost zbog nastale štete, a licima u čijim stanovima je nastala šteta, savjetujemo da se zahtjevom za obeštećenje obrate vlasnicima stanova koji su angažovanjen drugih nestručnih lica ili svojim ponašanjem prouzrokovali štetu, navodi se u saopštenju banjalučke Toplane.