Region 16.12.2020.

ŠAPIĆ: Najbolji sam kandidat za gradonačelnika Beograda, nisam još pričao sa Vučićem o podršci

ČITANJE: 2 minute

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić izjavio je danas da sebe smatra najboljim kandidatom za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima koji treba da se održe na proleće 2022.

„Smatram sebe kao najboljeg kanidata za gradonačelnika. Imam dovoljno iskustva i znanja i imao bih dovoljno kvaliteta. Ako negde treba da se preporučim to je mesto gradonačelnika. Zato i nisam ušao u vladu”, kazao je Šapić za TV N1.

Naveo je da je 10 godina na čelu Novog Beograda, „najbolje razvijene srpske opštine”, i da ima veliko iskustvo u lokalnoj politici što ga preporučuje za funkciju gradonačelnika.

„Novi Beograd bi ovako izgledao i da nisam ja na njegovom čelu, to je najbolje razvijena srpska opština, ali mislim da sam dao i svoj skroman doprinos. Uspeli smo da komunikaciju sa građanima podignemo na najviši mogući nivo… Mislim da smo uradili dosta stvari na koje se ranije nije obraćala pažnja, a olakšale su građanima život”, rekao je Šapić, prenosi Beta.

On je dodao da do sada nije detaljnije razgovarao o predstojećim beogradskim izborima sa predsednikom Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandrom Vučićem.

„Oni (izbori) su relativno daleko, ali i da jesmo razgovarali ne bih vam danas rekao, to nije previše mudro politički. Ni vi meni niste rekli šta ste jutros razgovarali na kolegijumu”, dodao je Šapić.

Na pitanje da prokomentariše saopštenje Stranke slobode i pravde u kojem se navodi da se novac Novobeograđana rasipa jer je Opštinsko veće uvećano za dva člana, pa sad broji 11, i da li je budžet opštine vraćen u normalu, Šapić je kazao da „nažalost nije”, kao i da će biti još 20 odsto manji nego prošle godine, kada je bio najmanji ikad.

Govoreći o međustranačkom dijalogu, koji bi prema najavama, trebalo da počne u februaru ili martu sledeće godine, Šapić je rekao da se nada da će do dijaloga doći, ali je istakao da „neće biti srećan ako stranci budu morali da budu mentori”.

„To je naša sramota. Stranac je uvek ovde dobrodošao, ali ne na taj način. Ne smemo u tom aspektu da dozvolimo da nam dolaze strani državljani, jer vam je to siguran pokazatelj da imate duboku podeljenost i da niste spremni za minimum dijaloga. Nadam se da ćemo doći u situaciju da razgovaramo međusobno bez stranog faktora”, ocenio je Šapić.

Govoreći za N1 o Starom savskom mostu, Šapić je ponovio da bi ga zamenio, navodeći da „ne može da se pomera, urbanistički mora da ostane na tom mestu”.

„Stavio bih novi, funkcionalniji most. On već 30-40-50 godina koči razvoj Beograda. Sve prethodne vlasti bi ga, da je bilo novca, sklonile i napravile novi”, ocenio je Šapić.

(politika.rs)