Vijesti 17.07.2022.

ŠAPIĆ U SOKOCU: Srbija će voditi računa o srpskom narodu u regionu

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je danas na Sokocu da će Srbija voditi računa o srpskom narodu bez obzira gdje se nalazi, a posebno u regionu, što je državna politika posljednjih godina, čiji je kreator predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Šapić je posjetio Vojničko spomen grolje “Mali zejtinlik” na kome je sahranjeno skoro 1.000 poginulih srpskih boraca i Manastir Svetog velikomučenika Georgija na Ravnoj Romaniji, na čijim zidovima su uklesana imena 4.000 boraca poginulih u odbrani Sarajevsko-romanijske regije.

Šapić je tom prilikom rekao da to ne znači da će Srbija ugrožavati bili koga, “ali ukoliko se to nekome ne dopada to je već njegov problem”.

– Mi ćemo čuvati jedni druge, voditi računa jedni o drugima, pamagati. Grad Beograd će da pomogne naš narod ovdje na različite načine – istakao je Šapić.

On je dodao da sa ovog svetog mjesta želi da pošalje poruku mira i prijateljstva prema svim ljudima bez obzira na naciju i vjeru.

On je rekao da postoje žrtve i nesrećne porodice i sa druge strane među kojima se našao danas na “Malom Zejtinliku”, da postoji tuga i bol, te poručio da nikada ne treba da se dozvoli da se dijele žrtve “na naše” i na njihove”.

Šapić je istakao da su žrtve – žrtve i da se mora pokazati poštovanje i da je upravo zbog toga došao na Vojničko-spomen groblje na Sokocu da se prvo pokloni, kako je rekao, srpskim žrtvama.

On je prilikom posjete opštini Sokolac i Malom Zejtinliku zahvalio domaćinima i istakao da mu je čast, ali da i nije previše srećan što je čuo da je možda čak i prvi zvaničnik iz Srbije koji je bio na ovim prostorima.

– Ovo je sveto mjesto, gdje počivaju ljudi koji su poginuli u ratovima devedesetih, koji su branili svoja ognjišta, svoj narod i mislim da je veoma važno u julu, mjesecu stradanja srpskog naroda, da pokažemo poštovanje prema žrtvama našeg naroda koje su dali na ovim prostorima u ratovima devedesetih godina – naglasio je Šapić.

Šapić je naveo da je odlučio da ovo bude njegova prva posjeta, kao gradonačelnika Beograda, koji nije samo prestonica Srbije, nego i prestonica svih Srba koji žive u regionu i svijetu.

Gradonačelnik Beograda sa saradnicima, među kojima je i menadžer grada Beograda Miroslav Čučković, posjetio je danas opštinu Sokolac, gdje je razgovarao sa načelnikom Milovanom Bjelicom o planiranim projektima čija realizacija je u toku, prenosi RTRS.

(SB)