Vijesti 04.03.2016.

Sapunica se nastavlja: Oboren Gavranovićev prijedlog o izboru direktora banjalučkih vrtića

ČITANJE: 1 minuta
vrticiBanjalučki parlament oborio je odluku gradonačelnika Slobodana Gavranovića o raspisivanju novog konkursa za izbor direktora Centra za predškolsko obrazovanje i vaspitanje, koji gazduje sa banjalučkim vrtićima, saznaje Banjaluke.net.

U sinoćnjom nastavku gradske skupštine, odbornici su, na opšte iznenađenje, oborili prijedlog gradonačelnika Gavranovića o pokretanju novog konkursa za izbor direktora banjalučkih vrtića, koja bi, po ranijem koalicionom sporazumu, trebao doći iz redova Socijalističke partije (SP), kao jedne od važnijih članica vladajuće koalicije.

Raniji konkurs propao je nakon što Bosiljka Bošnjak, kao kandidat SP-a, u dva navrata nije dobila podršku gradskog parlamenta, zbog čega je aktuelna direktorica Nataša Radulović (SNSD) ostala na funkciji u svojstvu vršioca dužnosti.

Prema saznanjima Banjaluka.net-a, gradonačelnikov prijedlog o raspisivanju novog konkursa podržalo je 10 od ukupno 31 odbornika, koliko ih sjedi u gradskoj skupštini.

Gradonačelnikov prijedlog dobio je podršku Kluba nezavisnih odbornika, DNS-a i tri odbornika SNSD-a, što je bilo nedovoljno za pokretanje nove procedure za izbor direktora jednog od najatraktivnijih gradskih preduzeća, sa godišnjim budžetom od devet miliona maraka.

Iako bi u ovu fotelju trebao zasjesti kadar SP-a, u trenutku glasanja u skupštinskoj sali nije bilo čak ni odbornika ove partije Milana Milakovića, koji je, da stvar bude zanimljivija, prisustvovao jutarnjem dijelu jučerašnjeg zasjedanja.

(Banjaluka.net)