SARA MIKAČA: Do uspjeha se stiže uz mnogo truda

Banjalučanka Sara Mikača je uspješna mlada teniserka. Dok naporno trenira i sve bolje igra, sanja da zaigra na WTA turnirima i da osvaja titule. Ipak, šesnaestogodišnja teniserka Mladosti zna da je put do toga dug i spremna je na brojna odricanja kako bi ostvarila svoje snove.

Tenis je počela da trenira sa šest godina u parku “Mladen Stojanović”, gdje se nalaze tereni TK Mladost i gdje provodi sate na treninzima.

“Potičem iz sportske porodice, tata i braća su igrali fudbal, a ja sam kao šestogodišnjakinja sa drugaricom počela da treniram tenis u parku ‘Mladen Stojanović’. Zavoljela sam ovaj sport i nastavila da treniram, a kada su stigli prvi rezultati shvatila sam da želim da se ozbiljno bavim tenisom”, rekla je Mikača, koju trenira Ognjen Đurđević.

Ona je na bh. turnirima bilježila veoma dobre rezultate, a i višestruka je prvakinja RS i BiH.

“Ponosna sam na sva državna prvenstva koja sam osvojila, kao i na 65. mjesto na rang-listi Tenis Evrope do 14 godina. Igrala sam dosta finala na evropskim turnirima, nisam osvojila titulu, ali vjerujem da ću i do trofeja doći uz kvalitetan rad. Zadovoljna sam dosadašnjom karijerom, ali uvijek može bolje i to je ono čemu težim”, rekla je mlada Banjalučanka i dodaje da trenira tri-četiri sata dnevno.

Mikača je nedavno na Evropskom ljetnom kupu (A zona) u Češkoj, gdje je reprezentacija BiH zauzela treće mjesto, imala odlične nastupe. U pobjedi nad Austrijom Mikača je donijela bod Bosni i Hercegovini u singlu i sa Suanom Tucaković u dublu, u polufinalu protiv Češke (0:3) nije igrala, da bi u meču za treće mjesto i pobjedi nad Slovenijom (2:1) osvojila bod u singlu.

“Zadovoljna sam svojom igrom, ostvarila sam dvije pobjede u singlu i jednu u dublu”, rekla je Mikača.

Za teniserku Mladosti nema odmora, trenira svakodnevno. U petak ide u Skoplje na ITF turnir do 18 godina.

“U Skoplju ću pokušati da napravim što bolji rezultat, kao i na narednim turnirima. Do kraja godine ću odigrati nekoliko ITF turnira do 18 godina, a u toj konkurenciji ću igrati i 2020. Potrebno je da igram što više jakih turnira kako bih sticala iskustvo i napredovala, idem korak po korak i želim da dođem do WTA nivoa i da budem uspješna”, kaže Mikača i dodaje:

“Znam da je put do toga dug. Jaka je konkurencija i da bi se u bilo čemu uspjelo, pa tako i u tenisu, potrebno je puno truda, rada i odricanja.”

Treninzi i škola

Sara Mikača je, osim tenisu, posvećena i školovanju i uskoro treba da krene u drugi razred Ekonomske škole.

“Treniram svaki dan tri-četiri sata, a i redovno idem u školu. Nije mi lako sve obaveze uskladiti, međutim u školi imaju razumijevanja, imam dobru razrednicu, tako da mi to olakšava bavljenje sportom”, rekla je teniserka Mladosti.

(Nezavisne)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba