Sport 31.01.2019.

SARADNJA Banjaluka i Beograd partneri u razvoju školskog sporta

ČITANJE: 1 minuta

Predstavnici Grada Banja Luka juče su u Beogradu razgovarali sa predsjednikom Saveza za školski sport Srbije Željkom Tanaskovićem o mogućnosti saradnje u oblasti školskog sporta.

Banja Luka je u prethodnom periodu mnogo uložila u školski sport za koji smatramo da je izuzetno važan, ne samo kao baza za profesionalno bavljenje sportom nego i za zdravlje nacije. Sa Tanaskovićem smo razgovarali na koji način možemo sarađivati u budućnosti, i na koji način mi u Banjoj Luci možemo organizovati neko značajnije takmičenje. Primljeni smo na izuzetan način, dobili smo zaista vrijedne informacije i u narednom periodu ćemo analizirati kapacitete i mogućnosti Banje Luke i siguran sam da ćemo u bliskoj budućnosti realizovati neki značajan projekat – rekao je načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu Dragan Banjac.

Predstavnici Grada posjetili su i Odbojkaški savez Srbije, gdje ih je primio generalni sekretar Ivan Knežević koji se zahvalio na gostoprimstvu koje je Banja Luka priredila odbojkašicama Srbije prije odlaska na Svjetsko prvenstvo u Japan.

-Zaista smo oduševljeni onim što smo doživjeli u Banjoj Luci. Znali smo da imamo mnogo navijača u Republici Srpskoj, ali utakmica protiv Bugarske bila je zaista doživljaj i za nas i za naše odbojkašice. Mi smo iz Republike Srpske, preko Pala i Banje Luke otišli u Japan i osvojili zlatnu medalju. Siguran sam da ovo neće biti naš posljednji dolazak u Banju Luku, u planu su još neke utakmice i sa muškim timom, međutim, zbog zgusnutog rasporeda to je najrealnije da se realizuje u toku naredne godine – rekao je Knežević.