SARADNJA BANJALUKE SA FRANCUSKOM Sastanak gradonačelnika i francuskog ambasadora

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, sastao se danas u Banjaluci sa ambasadorom Republike Frnacuske u BiH Gijomom Žanom Rusonom.

Radojičić je upoznao francuskog ambasadora sa strateškim projektima i planovima u gradu, naglašavajući kao glavne ciljeve razvoj privrede i ekonomije, ali i otvaranje grada prema drugim lokalnim zajednicama u regionu i Evropi.

– Razmotrene su mogućnosti za francuske kompanije koje bi ženjele da ulažu u Banjoj Luci, ali i za pojačanu kulturnu i turističku saradnju. Upoznao sam ambasadora i sa kandidaturom za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, uz želju da poboljšamo i pospiješimo saradnju sa Republikom Francuskom – rekao je Radojičić.

POPRAVKA ZUBA ZA OSNOVCE Tokom raspusta zubar u šest banjalučkih škola

Stomatološke usluge učenicima osnovnih škola tokom raspusta pružaju stomatološke ordinacije za učenike u OŠ “Ivo Andrić”, “Georgi Stojkov Rakovski”, “Borisav Stanković”, “Zmaj Jova Jovanović”, “Branko Radičević” i “Sveti Sava”, radnim danom od 7.30 do 14.30, potvrdili su u Domu zdravlja.

PUCAO NA KOMŠIJU Potekla krv zbog bunara

Novica Šešum (65) uhapšen je preksinoć jer je pucao na komšiju Sašu Matoša (49) u dvorištu njegove kuće u banjalučkom naselju Kuljani, a tome je, kako saznajemo, prethodila svađa zbog bunara za vodu.