Vijesti 16.02.2017.

Saradnja gradske vlasti i Poreske uprave RS

ČITANJE: 1 minuta

Poreska uprava Republike Srpske i Grad Banjaluka u narednom periodu pojačaće međusobnu saradnju u mnogim oblastima, na obostranu korist, posebno ako se ima u vidu da se radi o najvećoj lokalnoj zajednici u RS, u kojoj je samim tim i najveći poreski potencijal.

Zaključeno je to na sastanku Zore Vidović, direktorice Poreske uprave RS i saradnika, sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem i njegovim saradnicima, koji je održan danas u sjedištu Poreske uprave RS u Banjaluci, sa ciljem bolje saradnje Uprave i ove lokalne zajednice, te preduzimanja zajedničkih aktivnosti na suzbijanju sive ekonomije.

Na sastanku je istaknuto nekoliko gorućih problema sa kojima se susreće Poreska uprava RS, a koji se tiču provođenja Zakona o porezu na nepokretnosti u lokalnim zajednicama, posebno kada je u pitanju obuhvat obveznika tog zakona. Takođe, bilo je riječi i o problematici u vezi subjekata koji iznajmljuju smještajne kapacitete, pošto je primjetno da postoji određen broj lica u Banjaluci koji ne prijavljuju prihod ostvaren po ovom osnovu. Dogovoreno je da se zajedničkom saradnjom u narednom periodu krene sa aktivnostima koje bi dovele do prevazilaženja tih problema.

(Gradska uprava Banja Luka)