Vijesti 10.12.2019.

Saradnja Medicinskog fakulteta Banjaluka i Tjenđin medicinskog univerziteta

ČITANJE: 1 minuta

Delegacija Univerziteta u Banjaluci koja boravi u radnoj posjeti Kini posjetila je prekjuče Tjenđin medicinski univerzitet (TMU), a tom prilikom je dogovorena saradnja između ove kineske visokoškolske ustanove i Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci.


Detaljan plan saradnje je predstavio dekan Medicinskog fakulteta Ranko Škrbić, a dogovorena je saradnja koja će se odvijati u tri oblasti.

Između ostalog dogovorena je saradnja u oblasti onkologije.

Naime, ovaj oblik saradnje će se ostvariti sa jednom od sedam bolnica ovog univerziteta koja se bavi onkološkim istraživanjima.

Zatim će biti ostvarena saradnja na polju intenzivne njege, a u planu je i zajednička saradnja na polju bazičnih istraživanja. Kako je navedeno tokom sastanka, saradnja će se kasnije razvijati i u drugim granama medicine.

Učesnici sastanka su izrazili želju da se ogranizuje naučni simpozijum na kojem će učestvovati istaknuti stručnjaci i saradnici s obe strane.

Tokom posjete ovom univerzitetu, rektor Univerziteta u Banjoj Luci Radoslav Gajanin se zahvalio na prijemu i saradnji prorektoru Ju Čungšuiju.

Delegacija Univerziteta je 09. decembra u gradu Čangša prisustvovala Globalnoj konferenciji Konfucijevih instituta koja okuplja rektore, dekane i direktore iz više od 140 zemalja širom svijeta.

(Nezavisne)

Oznake: Ranko Škrbić