Politika 26.01.2021.

SARADNJA: Stanivuković sa šeficom Kancelarije Ambasade SAD i ambasadorkom Francuske

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, primio je danas direktorku Kancelarije Ambasade SAD u Banjaluci, Brajanu Pauers.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, tokom srdačnog i prijateljskog razgovara, istaknuta je obostrana spremnost za nastavak saradnje i njeno dalje unapređenje u različitim oblastima, prenosi BL portal.

Gradonačelnik Stanivuković je naglasio da će Banjaluka, kao otvoren grad, pokazati spremnost da privuče nove investicije i unaprijedi poslovni ambijent jednostavnijom i dostupnijom administracijom kao i smanjenjem različitih taksi, navode iz Gradske uprave.

Vrata otvorena za Banjaluku

Gradončelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, sastao se danas sa ambasadorkom Francuske Kristin Tudik, što je ujedno bio i prvi susret sa jednim od ambasadora od stupanja na dužnost.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Stanivuković je upoznao francusku ambasadorku sa rezultatima rada u prvih mjesec dana koji se odnose na povećanje transparentnosti gradske administracije, borbu protiv korupcije, radu na mnogim projektima, kao i mnogim drugim aktivnostima.

U srdačnom razgovoru, bilo je riječi i o međunarodnim ambicijama Banjaluke, promociji francuskog jezika, te težnjama Banjaluke ka vrijednostima Evropske unije.

DRAŠKO STANIVUKOVIĆ, KRISTIN TUDIK/GRADSKA UPRAVA

Ambasadorka Tudik je kazala da je Francuska među najboljim zemljama u oblasti digitalizacije, da mnogo ulažu u investicije, ublažavanje klimatskih promjena, čuvanje okoline, te da njihovo iskustvo može biti od velikog značaja za Banjaluku.

Tokom razgovora u Gradskoj upravi, zaključeno je da se ide u pravcu uspostavljanja saradnje između Banje Luke i jednog od francuskih gradova, mogućnostima dolaska investitora i ulaganja u naš grad, uz konstataciju da će francuski jezik uvijek imati svoje mjesto u Banjaluci, te da će se nastaviti saradnja koju dva naroda njeguju kroz istoriju, navodi se u saopštenju.

(SB)