Politika 28.04.2021.

SARADNJA: Tegeltija i Košarac sa ministrima finansija i ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore

ČITANJE: 1 minuta

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ministrom ekonomskog razvoja u Vladi Crne Gore Jakovom Milatovićem i ministrom finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore Milojkom Spajićem.

Na sastanku, kojem je prisustvovao i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac, razgovarano je o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, u kontekstu provođenja mjera koje se preduzimaju sa ciljem prevazilaženja krize izazvane pandemijom virusa korona, kao i mogućnostima unapređenja saradnje dvije zemlje u oblastima od obostranog interesa.

Predsjedavajući Tegeltija je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim dobrim i prijateljskim odnosima dvije zemlje koje dobro sarađuju u svim oblastima i nemaju otvorenih pitanja koja opterećuju bilateralne odnose, te istakao opredjeljenje Savjeta ministara da i u budućem periodu predano radi na stvaranju dobrosusjedskih odnosa.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija uputio je poziv premijeru Crne Gore Zdravku Krivokaviću da što skorije posjeti BiH.

Tokom sastanka, sagovornici su zajednički ocijenili da postoji značajan prostor za unapređenje ekonomskih odnosa i saradnje u oblastima energetike, turizma, nauke i obrazovanja, kao i za realizaciju infrastrukturnih projekata kako bi se omogućio veći i bolji protok roba i ljudi.

Predsjedavajući Tegeltija je ocijenio dobrom saradnju Bosne i Hercegovine i Crne Gore u procesu evropskih integracija, posebno u okviru IPA Programa prekogranične saradnje, naglasivši da je evropski put BiH, uz poštovanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i Dejtonskog sporazuma, prioritet u radu sadašnjeg saziva Vijeća ministara.

(SB)