Vijesti 21.03.2022.

Sarajevska delegacija u posjeti Beču

ČITANJE: 1 minuta

Delegacija Sarajeva predvođena gradonačelnicom Benjaminom Karić boravi u poseti Beču, gde se sastala sa gradonačelnikom austrijske prestonice Mihaelom Ludvigom. Sastanku u gradskoj upravi prisustvovao je i ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić.

Gradonačelnik Beča Mihael Ludvig istakao je dobru saradnju između dva grada, naglasivši važnost dijaloga. Zvaničnici su razgovarali i o gorućim temama.

“Kao što to često biva ovih dana, užasan rat Rusije protiv Ukrajine i pandemija korona virusa oblikovali su naš razgovor. U ovakvim vremenima na nama opštinama je da istaknemo i promovišemo međunarodni dijalog i saradnju. Pored humanitarne pomoći, postoji i živa razmena znanja između Beča i Sarajeva u oblastima zaštite životne sredine, digitalizacije i demokratskog učešća – sve na osnovu strategije Beča “Smart City“, istakao je Ludvig.

Podsetimo, bečka strategija ,,Smart City“ nudi odgovor na klimatsku krizu. Plan bečke gradske uprave je da do 2030.godine prepolovi emisiju gasova, a da je do 2050.godine po glavi stanovnika smanji za čak 85 odsto.

(dunav.at)