Vijesti 19.01.2022.

Sarajlija osumnjičen da je na času fizičkog vaspitanja uhvatio učenicu za zadnjicu

ČITANJE: 1 minuta

Opštinski sud u Zenici podigao je optužnicu protiv H. K. rodom iz Sarajeva, s prebivalištem u Brezi, zbog sumnje da je kao profesor fizičkog vaspitanja uhvatio za zadnjicu učenicu 2. gimnazije u Zenici.

Profesor K. H. zaposlen u Drugoj gimnaziji u Zenici, prema podignutoj optužnici Opštinskog suda u Zenici, je 29. oktobra prošle godine u 11 sati u sportskoj sali JU “Druga gimnazija” u Zenici kao profesor fizičkog vaspitanja za vrijeme školskog časa iskoristio priliku i neprimjereno dodirivao maloljetnu učenicu, piše Kliks.

U optužnici se navodi da se oštećena naslonila na koljeno svoje drugarice te leđima bila okrenuta prema profesoru koji je uhvatio otvorenom šakom za lijevu stranu zadnjice i stisnuo, iako je bio svjestan da na taj način čini bludne radnje nad oštećenom i da je maloljetna.

-…kada je oštećena reagovala na način da je pogledala u drugaricu … i obratila joj se riječima: ‘Šta radiš budalo, jesi li normalna’, … joj odgovorila: ‘Nisam ja, nego profesor’, nakon čega je oštećena pogledala u njega, nasmijao se i udaljio, te nastavio šetati po dvorani, zbog čega se oštećena osjećala neprijatno i uznemireno, dakle, izvršio bludnu radnju prema maloljetniku… – navodi se u optužnici Opštinskog suda u Zenici.

(B.M)