Sport 13.03.2016.

Šarapova na stubu srama, teniseri misle da je varalica

ČITANJE: 2 minute
sarapova
Novi vruć „šamar“ za Mariju Šarapovu. Poslije prozivke Rafaela Nadala da je treba kazniti, i ostali teniseri i teniserke su sličnog mišljenja i kažu da je Marija varalica. Ruska teniserka ponovo se oglasila putem Fejsbuka, a dio obraćanja odnosio se upravo na Nadala, koga je francuska ministarka prozvala da se dopinguje.

Napad ili odbrana, mišljenja su podijeljena u teniskom svijetu. Činjenice govore da je Šarapova taj „lijek” koristila deset godina i da je tek od januara ove godine na listi zabranjenih. Da li je ona svjesno kršila zabranu jer bez tog lijeka nije na vrhunskom nivou ili je nešto drugo u pitanju.

Sudeći prema optužbama francuske ministarke sporta da je opšte poznato da se Nadal služio nedozvoljenim sredstvima i da zbog toga nije bio na terenu sedam mjeseci u 2013. godini, po njoj navodno zbog povrede, onda je Španac posljednji koji bi trebalo da se oglasi povodom slušaja Šarapova. Međutim, on je među prvima podigao glas, proglasio je krivom i tražio da bude kažnjena.

Šarapova je u najnovijoj poruci željela da prokomentariše upravo optužbu Nadala i optužbu na račun Španca.

-Ponosna sam na svaki meč koji sam odigrala. Uvijek sam bila iskrena i nikad se nisam krila. Nisam se ni pretvarala da bih prikrila istinu o rezultatima antidoping testa- izjavila je Šarapova.

Dok se Šarapova verbalno obračunavala s Nadalom, oglasila se i francuska teniserka srpskog porekla Kristina Mladenović koja je bez dlake na jeziku spustila svojoj koleginici.

-Sve kolege na Turu govore da je varalica. To je sve užasno, ali dobro što je napokon isplivalo. Što se mene tiče, ako uzmem makar i aspirin, provjerim deset puta ono što radim. Ona je to uzimala deset godina i riječ je o ozbiljnoj drogi. Igrala je i mislila, ako nije zabranjen, onda ga mogu uzimati. Za mene je to razočaravajuće. Ona se danas može igrati riječima i pronaći dobrog advokata, ali u principu je kriva. Nema opravdanja koje je može odbraniti od onoga što je napravila. Za mene nema sumnje- rekla je Mladenović, trenutno 30. igračica na VTA listi.

(RTS)