Vijesti 08.08.2016.

Šargovac: Počela izgradnja mosta

ČITANJE: 1 minuta

Radovi na izgradnji mosta preko Šargovačkog potoka u Subotičkoj ulici (Djevojački most) počeli su danas,kazali su u ASBL.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, most je armirano-betonske konstrukcije i njegov raspon će iznositi 12 metara. Most će biti izgrađen u širini od 11 metara (dvije kolovozne trake, te dvije pješačke staze). Dužina sa prelaznim pločama će iznositi 19 metara.
Vrijednost ugovorenih radova je 143.032 KM, a preduzeće GP „Vranica“ d.o.o. iz Banjaluke ima rok od 120 dana da završi radove.

Obustava saobraćaja: Od danas, 8. avgusta, obustavljen je motorni i pješački saobraćaj preko ovog mosta u Subotičkoj ulici. Autobusi na gradskoj liniji broj 19 saobraćaće na sljedeći način:

– smjer iz grada: autobusi se iz Ulice Subotičke preusmjeravaju desno u Bilećku ulicu, lijevo u prvi krak Bilećke ulice, lijevo u krak Subotičke ulice, desno u Subotičku ulicu i dalje postojećom trasom,

– smjer iz Šargovca: autobusi se iz Šargovačke ulice preusmjeravaju lijevo u Subotičku ulicu, desno na put za Prijedor, desno na put rezervisan za saobraćaj motornih vozila do „Petrol pumpe“, desno u Bilećku ulicu, pa lijevo u Subotičku i dalje postojećom trasom.

Za vrijeme izvođenja radova, regulisanje i preusmjeravanje saobraćaja obavljaće se u skladu sa postavljenom privremenom saobraćajnom signalizacijom.
Mole se vozači i stanovništvo za razumijevanje i strpljenje zbog otežanog odvijanja saobraćaja u navedenom dijelu grada.