Politika 16.10.2020.

Šarović: Banjaluka treba da živi od privrede i ekonomije, a ne od administracije

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović poručio je danas da je Banjaluka grad iz kojeg treba da počnu promjene u Republici Srpskoj, te da se na te promjene više ne može čekati.

Šarović je u Banjaluci, na otvaranju kampanje za predstojeće lokalne izbore u BiH, rekao da, “ako ove godine ne dođe do promjena, 10.000 građana Republike Srpske će otići iz ove zemlje”.

“Promjene će doći ako naši građani povjeruju da smo mi ti koji će ih donijeti. Banjaluka treba da postane evropski grad i da živi od privrede i ekonomije, a ne od administracije”, naglasio je Šarović, obraćajući se kandidatima ove stranke za odbornike u Skupštini grada.

Nosilac odborničke liste SDS-a za gradsku Skupštinu Slavko Grbić rekao je da su Banjaluci neophodne promjene, te da ova stranka želi ekonomski bogatiji, privredno razvijeniji i socijalno odgovorniji grad.

Zajednički kandidat opozicionih stranaka za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da, prema anketama, “ulazi u izbore sa nedostižnom prednošću”.

“Spremni smo da preuzmemo odgovornost i da ispunimo sve što smo obećali. Ponosam sam na podršku SDS-a, državotvorne stranke koja je stvarala Republiku Srpsku. Ovo će biti politika ljubavi, razumijevanja i tolerancije”, poručio je Stanivuković.

U BiH je zvanično počela kampanja za lokalne izbore, koji su zakazani za 15. novembar.

(Srna)

Oznake: Mirko Šarović, SDS