Politika 24.10.2021.

Šarović: Da li je sada i Vučić izdajnik jer traži dijalog sa Bošnjacima?!

ČITANJE: 2 minute

Predsjednik SDS, Mirko Šarović kaže da sve što je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao nakon sastanka sa liderom SNSD, Miloradom Dodikom je politika koju provodi i za koju se bori Srpska demokratska stranka.

Šarović je istakao da predsednik Srbije zahtijeva “racionalan i pragmatičan pristup”, i sve ono što je SDS, nasuprot politici galame i pesnica, tražio od aktuelne vlasti.

– Upravo Vučić je naglasio da razgovor nema alternativu i da se mora voditi dijalog sa Bošnjacima, a za istu izjavu ovih dana iz tabora SNSD orkestrirano smo etiketirani kao “izdajnici”. Je li onda po njima možda i predsjednik Vučić izdajnik – upitao je Šarović, a prenosi Srpskainfo.

“Tužno što bošnjačka politička elita traži podršku stranaca” Đokić poručio da narodi u BiH probleme treba da rješavaju dijalogom
Jednako smo upozoravali, dodaje Šarović, “da se ostavimo snova o pobjedi nad drugim narodima, jer je pobjeda razgovor o budućnosti” i jednako najvažnijim smo isticali i ističemo da se Srpska može čuvati samo u miru, konkretnim radom i napretkom.

On kaže da je posebno zanimljivo je da je fokus sastanka bio na rješavanju “pitanja šuma i zemljišta” što su upravo pitanja, podsjeća Šarović, čije rešavanje su iz SDS potencirali i tražili da se upravo o njima raspravlja na NSRS.

Šarović je napomenuo i da je predsjednik Vučić takođe najavio razgovore sa međunarodnim predstavnicima o situaciji u BiH.

– A to su isti oni kojima Dodik upućuje najprizemnije poruke i za koje hoće da nas uvjeri da čak i ne postoje i nemaju nikakvu ulogu – navodi Šarović.

Zanimljivo je, dodaje on, da smo sve ove izjave predsjednika Vučića čuli samo sat nakon što je SNSD-ov ministar Кošarac izjavio da je protiv iste te”pametne politike”.

– Sasvim je jasno da imamo posla sa haotičnom vlašću koja srlja i nema nikakav ozbiljan plan, već vuče jednostrane, neprimjerene poteze, bez širih konsultacija, i što je najgore – unosi strah u javnosti Republike Srpske zbog uvlačenja u konflikte i prijetnje ratom – kaže Šarović.

On dodaje da se pokazalo da je politika Srpske demokratske stranke normalna, razumna i pametna politika koja vodi računa o interesima Republike Srpske najbolji mogući način i da je to jasno uvidio i prepoznao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

(A.M.)

Oznake: Mirko Šarović